{ "title": "Alerjik Astım Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/alerjik-astim-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 13:06:40", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Alerjik astım bitkisel tedavi; astım hastalığı nefes alıp vermede güçlük çekme daha çok geceleri ve uyku halinde gelen krizle birlikte olan bir solunum hastalığıdır. Astım, ev tozundan, halıdan, tüyden, küften oluşan alerjik astım çeşitleri ardır. Kimi alerjik astım mevsimsel de olabilir. Daha çok ilkbahar da olan alerjik astım çiçek polenlerinin uçmasından ilkbahar aylarında daha çok karşılaşılan bir alerji çeşidi olarak bilinir. Alerjik astım için birçok bitki bizlere sunulmuştur. Bu bitkileri gün içerisinde tüketmekte mümkündür. Havuç, maydanoz, semizotu, çam fıstığı, nane, sarımsak, soğan, lahana, limon, nar, kereviz yaprağı gibi bitkiler alerjik astıma iyi gelen bitkilerdir. Alerjik astım ilaçları pahalı olduğundan, doğal ve bitkisel çözümler daha çok tercih edilir. Genellikle çocuklarda çok fazla duyulan alerjik astıma bitkisel çözümlerle tedavi uygulanması çocuklar açısından daha sağlıklı olacaktır.

Alerjik astım bitkisel tedavi kürleri ve çayları

Ada çayı; 1 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı ada çayı katarak kaynatılmadan 15 dakika demlenir. Günde 2-3 bardak içilir. Solunum yollarını rahatlatan ada çayı alerjik astımda oldukça rahatlatıcı olacaktır.

Isırgan otu; 1 bardak kaynamış suya 1 tutam ısırgan otu katarak demlenmesi sağlanır. Isırgan otu üst solunum yollarına faydalı bir ot çeşididir. Isırgan otu bronş acıcı özelliğine sahiptir. İçine 1 tatlı kaşığı bal karıştırarak içilmesi çocuklar tarafından daha şekerli bir tat olacağından daha çok tercih edilen karışım olur. Günde 1 bardaktan fazla içilmemelidir. Isırgan otunu kaynatmamaya da dikkat etmek gerekir.

Nane çayı; sabah kahvaltıdan önce içilmesi solunum yollarını açar ve astıma iyi gelir.

Kekik-Papatya; uyarıcı olarak bronş acıcı özelliğine sahiptir. Günde 2 fincan tüketilmelidir.

Limon-Bal; 1 limon suyu ile 1 tatlı kaşığı balın karıştırılıp içilmesi solunum yollarını rahatlatıp, alerjik astıma iyi gelecektir.

Keçi boynuzu; genel nefes darlığı ve alerjik astıma bağlı nefes darlığına keçi boynuzu çok iyi gelir. Her gün sabah kahvaltısı ile akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yarım litre suyun içine 7-8 tane atılan keçi boynuzu 7 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve dolapta saklanır. Soğuk içilen keçi boynuzu çayı, 3 gün dolapta bozulmadan kalabilir.

Maydanoz suyu; maydanozu yaprakları ile kaynatıp, suyunu içmek alerjik astım için tam bir şifa kaynağıdır.

Andız otu kökü; balgamı giderir ve nefes darlığına iyi gelen andız otu kökü, kaynatılarak çay yerine içilir. Alerjik astıma iyi gelen bitkiler arasındadır.

Tüm bu bitkisel tedavilerin yanı sıra, evde küf kokan mobilyaları, tüylü halıların ortadan kaldırmak alerjik astıma iyi gelecektir. Evin rutubetini azaltmak için sık sık havalandırılmasına özen gösterilmelidir. Polen yayılımı olduğu mevsimlerde çok sık dışarıya çıkmamaya özen gösterilmeli. Sık sık banyo yapılması gerekmektedir. Tüm bu bitkisel tedavi yöntemleri alerjik astımdan kurtulmaya yardımcı olacaktır.
" } ] }