Bağırsak iltihabının bitkisel tedavisi, Sindirim sisteminin enfeksiyona maruz kalması ile meydana gelen rahatsızlıktır. Bu hastalık kendini çeşitli belirtilerle gösterir. Bunlar: Karın ağrısı, karın krampları, kusma, mide bulantısı gibi. Bu enfeksiyondan kurtulmak için doğal, doğada olan çeşitli antibiyotik ilaçlar vardır.
Bağırsak iltihabının bitkisel tedavisi nasıl yapılır?
Nar kabukları: Önce kurutulup daha sonra toz haline getirilir. Bu nar kabuğu tozu Türk kahvesi gibi pişirilip içilmesi bağırsak iltihabında bitkisel güzel bir tedavidir.
Buğday nişastası: Bağırsaktaki iltihapları ve kalın bağırsağı temizler.
Kahve: 1 tatlı kaşığı içine birkaç damla limon damlatıp yutmak bağırsak iltihabına çok iyi gelir.
Papatya çayı: Papatya anti mikrobik ve anti inflamatuar özelliklere sahiptir. Anti bakteriyel özellikleri ile var olan bakterilerin ölmesini sağlar. Bir bardak kaynar suyun içerisine biraz papatya atılarak 10-15 dakika demlenmesi bekletilir. Daha sonra süzülerek içine limon suyu ve bal eklenerek tüketilir.
Nane: bağırsak iltihabının bitkisel tedavisinde nanenin içerdiği mentol ile sindirim sorunu çözülür. İltihap atılırken kusma ve bulantı gibi belirtiler de azalır.
Limon suyu: Asidik yapısı ile son derece tesirli olan limon suyu bağırsak iltihabında bakterilerin ölmesini sağlar ve kısa sürede belirtiler azalır. C vitamini fazla olduğundan dolayı hastanın vücut direncini de arttırır. Bir bardak su içerisine limon suyu eklenerek gün içerisinde 1 bardak tüketilmesi de etkilidir.
Muz: Bağırsak iltihabında mideye iyi gelir. Günde 1-2 adet tüketilmesi faydalıdır.
Pirinç suyu: Kaynatılıp süzüldükten sonra soğuması beklenilir. Daha sonra içerisine zencefil eklenilerek içilmesi bağırsak iltihabında etkilidir.
Zerdeçal: Bağırsak iltihabında antibakteriyel ve iyileştirici olduğundan düzenli olarak tüketildiğinde bağırsaktaki bakterilerin ölmesine yardımcı olur. Bir bardak kaynar suyun içine eklenerek 10-15 dakika demlenmesi beklenilir. Daha sonra süzülerek suyu içilir.
Sarımsak: Anti bakteriyel ve anti mikrobiyal özellikleri ile bağırsak iltihabına iyi gelir. Bir bardak ılık suyun içerisinde biraz sarımsak ezilerek içilmesi önerilir.
Yoğurt: İçerdiği enzimler sayesinde bağırsak iltihabında çözümdür.
Yaban mersini: Her gün 1 bardak yaban mersini suyu tüketilmelidir.
Zencefil: Antin bakteriyel özelliği ile iltihap söküp atıcı özelliği vardır.
Hindistan cevizi suyu: Günlük 1-2 bardak tüketilmelidir.
Chia tohumları: Bir bardak kaynar suyun içerisine atılarak demledikten sonra süzülerek suyunun içilmesi bağırsak iltihabında doğal, bitkisel olarak iyi gelir.
Kimyon tohumu çayı: İltihap sökücü özelliği vardır.
Bal ve kına: 1 çorba kaşığı süzme balın üzerine 1 kahve kaşı kadar kına konulup yenilmesi iltihabın atılmasına yardımcı olur.
Yabani yasemin: 4 bardak suya 1 tutam yabani yasemin atılarak kaynatılıp süzülür. Günde 3 kere içilmesi gerekir.