{ "title": "Behçet Hastalığı Bitkisel Tedavisi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/behcet-hastaligi-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 13:44:02", "author": "Cihan OZEN", "article": [ { "article": "Behçet Hastalığı Bitkisel Tedavisi; hastalığı yok etmek için değil, sadece şikâyetleri azaltmak için uygulanır. Behçet Hastalığı 1937 yılında Türk Hekim Hulusi Behçet tarafından bulunduğu için onun adıyla Tıp dünyasına girmiştir. Vücudun muayyen yerlerinde iltihaplanma suretiyle ortaya çıkan müzmin ve kesin tedavi edilemeyen bir hastalıktır. Bağışıklık sistemini etkileyen bu hastalık vücudun her yerini etkileyebilmektedir. Aft adı verilen ve öncelikle ağız ve kasık bölgelerinde beliren yaralar; eklemlerde, beyin, göz ve kalp damarlarında kendini yenileyen bir iltihaplanmaya yol açar. Behçet hastalığı ataklar ve farklı organlar üzerinde ortaya çıkar.

Behçet Hastalığı Neden Olur?

Kesin olarak bilinmemektedir. Kalıtsal ya da çevresel faktörlerin etkileşimi ile ortaya çıkabileceği görüşü hakimdir. Ancak kesinlikle kalıtsal olduğu söylenemez. Ayrıca bulaşıcı bir hastalık değildir.

Behçet Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Behçet Hastalığın Nasıl Teşhis Edilir?

Bu hastalık için damar iltihabı denilebilir. Yukarıda sayılan belirtilerin hepsinin aynı anda ortaya çıkması gerekli değildir. Bazı belirtiler hastalığın ilk başlarında görülebilirken, bazı belirtiler daha sonraki yıllarda kendini gösterebilir. Tanı konulurken mutlaka ağız aftları incelenir. Ağız yaralarına ek olarak, deride kırmızı sertlikler, göz, bulguları, cinsel bölge yaraları, kıldibi iltihapları ve pozitif paterji testinin varlığı gibi tanılardan 4 tanesinin varlığı teşhis için şarttır.

Behçet Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bitkisel Kürler
Acil Şifalar.
" } ] }