{ "title": "Böbrek Taşı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/bobrek-tasi-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "19.01.2024 23:00:12", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Böbrek taşı bitkisel tedavi, Böbrek taşı böbreklerde oluşan bir hastalıktır. Böbrek taşı üreme sisteminde herhangi bir düzeyde taş oluşmasıdır. İnsan vücudunda taş oluşumunun görüldüğü yer böbreklerdir. Oldukça sık görülen bu hastalık Özellikle erkeklerde daha sık görülen bir rahatsızlıktır. Günümüz teknolojisi ve Tıbbı sayesinde böbrek taşlarının aileden genetik olarak geçtiği kanıtlanmıştır. Bunun yanında sonradan da olan durumlar vardır. Günlük su tüketiminin kişiler tarafından alınmaması ve genetik olarak böbrek taşı hastalığına yatkın olması zaman içerisinde böbreklerde biriken maddelerin içeride tabaka oluşturmasına neden olur. Böbreklerin içerisinde biriken bu maddeler zamanla birleşerek büyür ve böbrek taşlarını meydana getirir. Böbrek taşları doğal yol olan idrar çıkarma işlemi esnasında atılabilir. Fakat bu oluşan taşlar idrar yollarında tıkanıklığa sebep olur ve idrarın geçişine izin vermeyebilir. Bu durum oluştuğunda hatada tehlikeli olgular meydana gelebilir. Bunların başında idrar ile dışarı atılan ürik asitler içeride kalacağından hastada zehirlenme riski veya iltihaplanma durumları oluşturabilir. Hastalık kendisini şiddetli böbrek ağrıları ile gösterir. Kasık bölgesinin biraz üstünde sırt tarafında belin hemen üstündeki yan kısımlarda hasta ağrılar hissederek acı çeker.

Böbrek taşı bitkisel tedavi; böbrek taşlarına yol açan en önemli maddelerin başında sistin, kalsiyum, ürik asit ve oksalat gelir. Bu saydığımız maddelerin böbrekte yüksek miktarda olması böbrek taşlarının oluşmasına neden olur. Ayrıca bazı hastalıklar beslenme alışkanlığı ve kullanılan ilaçlarda kişilerde böbrek taşı yapabilir. Bu ve benzeri durumlar kişide böbrek taşı oluşmasına birer nedendir.

Böbrek taşı bitkisel tedavisi için kullanılanlar
Böbrek taşı bitkisel tedavi, bu tedavinin etkili olabilmesi için öncelikle mutlaka bir doktora gidilmeli ve taşın büyüklüğü belirlenmelidir. Taşın büyüklüğü dört mm veya daha küçük ölçütlerde ise bitkisel yöntemler kullanılarak çok rahat bir şekilde tıbbi ilaçlar birlikte idrar yolu ile atılabilir. Ama altı mm ve daha büyük taşların parçalanması yani dışarıdan tıbbi cihazlar ile yapılması gerekir. Aksi takdirde böbrekteki taşlar idrar yolunu tıkayıp hastada daha ciddi sorunlar meydana getirebilir. Sağlıkla kalın.
" } ] }