{ "title": "Boğaz Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/bogaz-enfeksiyonu-bitkisel-tedavi(1).jpg", "date": "22.01.2024 01:37:11", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Boğaz enfeksiyonu bitkisel tedavi; enfeksiyona bağlı nedenlerden dolayı kendini gösteren boğaz ağrısına, A türü streptokok bakterilerinin bademcikleri ve lenf bağlarını küme şeklinde istilasından meydana gelir. Boğaz enfeksiyonu hastalıkları genellikle grip mevsimi olan kış aylarında çok rastlanır. Öksürük, hapşırık veya burun akıntısı gibi hafif seyreden belirtilerden sonra meydana gelebilir. Boğaz enfeksiyonu bakterilerinin kuluçka zamanı genel olarak 3-5 gün kadardır. Hissedilen belirtiler bu zaman içerisinde ortaya çıkar. Boğaz enfeksiyonunu bitkilerle tedavi etmek mümkündür. Bu bitkisel tedaviler sonucunda rahatsızlığın tamamen iyileştiğine de rastlanmaktadır.

Bademcikler, ağız içerisinde dilin hemen arka tarafında iki tarafta yer almaktadır. Bademcikler bağışıklık sisteminin birer irtibatıdır. Bir başka görevi de vücuda girmeye aday olan mikrop ve bakterileri yakalayarak savaş açmaktadır. Ayrıca vücut için faydalı olan ve bağışıklık sistemine fayda sağlayan hücrelerinde üretimini yapan organdır. Ancak vücuda girmeyi başaran bazı mikroplar bademciklerin verdiği savaşa karşılık galip gelirler. Bu nedenle bademcikler üzerine nüfus eden mikroplar hızla çoğalarak boğaz enfeksiyonuna neden olurlar.

Boğaz enfeksiyonunun belirtileri bademciklerde kızarıklık, boğazda aşırı derece şişlik ve ağrı, ses değişikliği, nefeste oluşan kötü koku, kulakları etkileyen bir ağrı ve vücutta 39-40 dereceye kadar çıkan ateştir. Doktora başvurulduğunda verilen reçeteye destek olarak bitkilerden de yararlanılabilir.

Boğaz enfeksiyonunun iyileşmesinde faydalı olan bitkiler arasında ilk sırayı adaçayı alır. Bunun nedeni adaçayının en önemli faydaları arasında, mikroplar ve virüsleri yok etme ve vücudu temizleme özelliği bulunmaktadır. Boğaz enfeksiyonu için kaynatılan ada çayı gargara yapıp ağız içinde çalkalandığında boğazdaki enfeksiyon mikroplardan arınmış olacaktır.

Boğaz enfeksiyonuna yarar sağlayacak diğer bitkiler şunlardır; karahindiba kökü, sarımsak, böğürtlen kökü gibi bitkilerdir.

Boğaz enfeksiyonu bitkisel tedavi kürler

Nilüfer çiçeği

Kaynatılmış 1 su bardağı sıcak su içerisine 1 tutam nilüfer çiçeği atılır ve 15 dakika kadar demlenir. Hazırlanan bu çay süzülerek ve üzerine de bal ilave edilerek karıştırılır. Bu bitkisel kür, tedavi boyunca ısıtılarak yemeklerden hemen önce hastaya bir kahve fincanı içirilir.

Mine çiçeği

Boğaz enfeksiyonuna dışarıdan destek vermek için bu kür hazırlanır. Taze toplanmış mine çiçekleri, temiz bir taş yardımıyla iyice ezilerek posa haline getirilir. Elde edilen posaya 1 adet yumurta sarısı ekleyerek iyice karıştırılır. Bu şekilde yakı kıvamı alıncaya kadar yoğurulur. Yapılan bitkisel yakı, sıcak suyla yıkanıp sıkılmış temiz bir tülbentin üzerine serilir ve boğaza sarılarak enfeksiyon dıştan tedavi edilmiş olur.
" } ] }