{ "title": "Divertikülit Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/divertikulit-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 04:35:48", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Divertikülit bitkisel tedavi, divertilüllerin iltihaplanması sonucu meydana gelen hastalığa divertilülit denilmektedir. Bu hastalık kolonlarda meydana gelir ve deforme oluşmasına yol açar. Zamanla kişide bağırsak duvarı incelir ve kişide her geçen gün zayıflama görülür. Şişlik ve meydana gelen ağrı hastalığın ilk belirtisidir. Kişinin düşük lifli gıdalar tüketmesi hastalığa yol açabilir. Lif oranı yüksek besinler tercih etmek, kişide kolon astarının zedelenmesini önlemektedir. Divertikül hastalığı olan kişilerin özellikle yüksek minerali ve yüksel lif içerikli besinler tüketmeleri önerilir. Aynı zamanda aşırı yağlı ve sindirimi zor olan besinlerden kaçınmak gerekir. Bu besinler bağırsaklar da ve midede zor emilim sağladığı için kişinin rahatsızlanmasına yol açabilir.

Divertikülit bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Arpa: tam anlamıyla güçlü bir anti inflamatuar olan arpa, besinlerin sindirilmesinde son derece etkilidir. Divertikülit hastalığının iyileşme sürecinde arpa tüketilmesi sağlık açısından kişiye fayda sağlayacaktır. Çok fazla pişmemiş olan arpayı yemeklerin içerisine, meze, salata ve çorbalara dahil edip tüketebilirsiniz. Mutlaka her gün tüketilmesi gerekir ve kişinin sağlığı açısından son derece faydalı bir besindir.

Kuşkonmaz suyu: Hastalığın tedavi sürecinde tedaviyi hızlandırıcı etkisi olan kuşkonmaz suyunu tüketmek gerekir. Ancak kuşkonmaz suyunun içerisine şeker ilave edilmesi önerilmemektedir. Sadece meyve suyu gibi kendi saf suyunu tüketmek daha sağlıklı olmaktadır.

Marul: İyi bir lif kaynağı olan marul, sindirim esnasında posa bırakmamaktadır. Bu da kişilerde şişlik ve mide ağrısına yol açmamaktadır. Her gün düzenli olarak tüketilmesi önerilir.

Sarımsak: İyi bir anti enflamatuvar olan sarımsak, kişilerde enfeksiyon önlemeye yardımcı olur ve mutlaka her gün en az bir diş tüketilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilir. Sarımsağı çiğ olarak tüketmek midenizde ağrıya yol açabilir. Özellikle mide hastası olan kişilerin az pişmiş veya yemeklere ilave edilmiş olarak tüketmeleri tavsiye edilir.

Nane çayı: Kas spazmına neden olan bu hastalığın vermiş olduğu olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak için yemeklerin arkasından düzenli olarak bir fincan taze veya kuru nane çayı tüketmeleri önerilir. Naneye alerjisi olan kişilerin papatya çayı içmeleri tavsiye edilir.

Aloe vera suyu: Her gün düzenli olarak küçük bir fincan aloe vera suyu içmeleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bu su bağırsakların rahatlamasını sağlar ve şişlik şikâyetini ortadan kaldırır. Aynı zamanda oluşan ağrısı dindirici özelliği vardır ve kişilerde rahatlama sağlar.

Yulaf kepeği: Hastalığın komplikasyonlarını azaltıcı etkisi olan yulaf kepeğini beslenme alışkanlığına dahil etmek sağlık açısından çok faydalı olacaktır. Eğer kişinin buğdaya alerjisi bulunuyor ise buğday yerine yulaf kepeğini de tercih edebilirler. Lif açısından oldukça zengin olan bu besin diverkülit bitkiseltedavi de oldukça etkilidir.

Keten tohumu: içerisinde bol miktarda omega 3 asitleri bulunan keten tohumu, hastalığın etkilerini azaltma da oldukça etkilidir.

Patates: içerisinde antioksidan bulunan patatesi gerek salata olarak gerekse sadece haşlanmış olarak tüketmek gerekir. Ancak kızartması hastalığın sürecinde tavsiye edilmemektedir.
" } ] }