{ "title": "Enfeksiyon Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/enfeksiyon-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "19.01.2024 08:48:12", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Enfeksiyon bitkisel tedavi; Enfeksiyonda, bitkisel tedavi önemli bir yer tutmaktadır. Bitkileri ister taze ister kurutulmuş olarak tüketmek bizi pek çok enfeksiyondan korur. Enfeksiyon hastalığının insanlarda oluşumu mikrop ve bakterilerden veya virüslerden kaynaklanır. Özellikle üst solunum ve alt solunum yolunda meydana gelir. Birçok bitki enfeksiyon tedavisinde kullanılır.

Bu bitkilerin en bilinen ve kullanılanları

Fesleğen: Fesleğen yağı antibiyotiklere direnç gösteren, bazı bakterilerin büyümesini engellemektedir. Fesleğen akciğer enfeksiyonuna neden olan bakterilerin büyümesi engellemektedir. DNA'yı korur. Taze veya kuru Fesleğenin çayı antioksidandır ve iyileştirme özelliğine sahiptir.

Mercan köşk: Mercanköşk yağı, içerdiği timol ve karvakrol asitleri sayesinde antibakteriyel ve mantara karşı etkilidir. Terlemeyi artırdığı için ateşi düşürür. Akciğer ve bronşları temizler. Antioksidan ve vitamin deposudur.

Ekinezya: Soğuk algınlığına çok iyi gelir. Antibakteriyel, antiviral ve antimikrobiyal enfeksiyonlara çok iyi gelmektedir. Antibiyotik olarak boğaz, kulak ve sinüs enfeksiyonlarında güçlü bir etkiye sahiptir.

Sarımsak: Sarımsaktaki etkin madde alisin, antibakteriyel, antiviral ve mantarda çok etkilidir. Grip, nezle ve hatta veba da bile kullanılabilir. Otuz farklı bakteriye etki etmektedir.

Nane: Nane güçlü bir antibakteriyel ve antimikrobiyaldir. Nane çayı ateşli hastalıklarda nane mentol içerdiği için vücut iç ısısını düşürür ve terlemeyi artırır.

Kara Mürver Ağacı: Çiçekleri antiviral ve antibakteriyeldir. Viral akciğer enfeksiyonlarında mukus ve balgamın temizlenmesini sağlar. Bir yerde iç temizleyicidir. Kurutulmuş çiçeklerinden çayı yapılabilir. Diyabet hastalarında önerilmez.

Papatya Çayı: Papatya çayı antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri ile çok etkilidir. Mesane ve böbreklerdeki toksinleri atarak idrar yolu enfeksiyonunu kurutur.

Üzüm Çekirdeği Ekstresi: Güçlü antibakteriyel, antiviral ve antifungal özler içerir. Enfeksiyonu kurutma da çok etkindir.

Rezene: Antioksidan, antiviral ve antifungal özelliği ile her türlü enfeksiyonla mücadele eder.

Limonlu Su: Limon enfeksiyonu kurutmak için birebirdir. Mesaneyi temizler. Bir tane limonu bir litre suya sıkın ve gün boyu için idrar yolu enfeksiyonunun neden olduğu yanma, kaşınma ve ağrıya çok iyi gelir.

Badem: Solunum enfeksiyonunu iyileştirici güce sahiptir. Vücut direncini artırır. Bronşit hastalığını badem sayesinde yenebilirsiniz.

Acı Biber: Mukus üretimini engeller ve solunum yolu tıkanıklıklarını temizler.

Adaçayı: Bademcik İltihabı ve boğaz iltihabında adaçayı gargarası koruyucu ve önleyicidir. Adaçayının içindeki salvin, Carnasol asidi ve cirsimaritin antibiyotik özelliği olan etkin maddedir. Bakterilerde RNA sentezini etkileyerek çoğalmalarını engeller. Adaçayı bitkisinin çayını demleyip gargara yapılmalıdır.

Maydanoz Tohumu: Bir su bardağı hazır suyun içine yüz gram maydanoz tohumu ekleyin ve kaynatın. Sonra on dakika demlenmesini bekleyin. Günde üç bardak için, Enfeksiyona (İdrar yolu enfeksiyonuna özellikle) iyi gelir.

Ebegümeci: Bir çay kaşığı kuru ebegümecini bir bardak kaynamış suya katıp sekiz dakika demleyin. Demlenen karışımı günde üç fincan tüketim. Enfeksiyonlara iyi gelir.

Siyah Turp: Siyah turpu yeşil yerinden kesin ve içini oyun. Turpun içine yeteri kadar bal koyun. Turpu sonra bir bardağın içine koyup 1 gece bekletin. Bardağın içine süzülen suyu için boğaz enfeksiyonuna iyi gelecektir.

Soğan Kürü: Soğanı ince dilimler halinde kesin ve üzerini balla kaplayın, bir gece bekletin. Bu dilimleri gün içerisinde üç-dört tanesini tüketin. Geniz akıntısından kurtulursunuz. Bronşit tedavisinde direnç kazanmanızı ve tedavi olmanızı sağlar.

Enfeksiyon bitkisel tedavi, özellikle yukarıda anlattığımız ve açıkladığımız bitkiler çok etkili sonuçlar verir. Birçok hasta bu bitkisel tedaviler ile ilaç kullanmadan iyileşebilir. Bitkisel tedavilerin kullanımı da tıpkı ilaçlarda olduğu gibi bilinçli bir şekilde yapılmalıdır.
" } ] }