{ "title": "Faranjit Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/faranjit-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "20.01.2024 16:22:34", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Faranjit bitkisel tedavi, Faranjit hastalığı ağız ve boğaz girişinde oluşan bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Özellikle nemli bölgelerde yaşayan insanlarda daha sık görülen bu hastalığın en önemli oluş nedeni deniz nem ve polenlerdir. Ayrıca bunların dışında sigara içen insanlarda da çok sık görülür. Faranjit hastalığı genellikle kış aylarında mikrop ve virüslerin boğaza yerleşmesi neticesinde ortaya çıkan ve bulaşıcı olan boğaz enfeksiyonudur. Çıplak gözle de rahatlıkla görülebilen bu enfeksiyona dikkat edilmediği takdirde ses tellerine kadar iner ve kişide ses telleri enfeksiyon olduğu için sesi çıkmaz ve konuşurken canı yanar bu hastalığın birçok ilacı vardır ama genellikle boğaza direk sıkılan fısfıs şeklinde türleri yaygın olarak hastalara verilir. Dikkat edilmediğinde hasta bronşit olma riski taşır. Genellikle çoğu kişide zaten vardır ama çok fazla rahatsız etmez nedeni de farenjit hastalığını azdırıcı çok soğuk içecekler veya gıdalardan uzak durmalarıdır. Bu tür durumlarda farenjit kronikleşmiş ve müzmin bir hastalık haline gelmiştir. Faranjit hastalığının çok şiddetli olduğu ve yeni yeni kendini gösterdiği durumlar ise akut farenjit olarak nitelendirilir.

Faranjit hastalığının, ilaçların dışında birçok bitkisel tedavi yöntemi de vardır. Aslını isterseniz, her zamanda bu bitkisel yöntemlerin kullanılması daha faydalıdır. Çünkü ilaç olarak verilen fısfıslar, dişler için olumsuz etkiler yaratır. Yutulmaması gerektiğinden risk arz eder. O yüzdende bitkisel yöntemler tercih edilmelidir. Faranjit bitkisel tedavisi için öncelikle belirtileri var mı yok mu bakılmalı ve doktor tarafından teşhisi yapılmalıdır.

Faranjitin bitkisel tedavisinde kullanılan bitkiler
Yukarıda yazdığımız bitkilerin hepsinin çayı vardır ve ne çok sıcak ne de çok soğuk tüketilmemesi gerekir. Ilık bir şekilde hazırlanan bu çağlar belirli saat aralıkları ile alındıklarında farenjit olan bölgede yani iltihaplanmada rahatlama yapar ve yaranın iyileşme sürecini başlatır. Papatya ve ada çayını sıcak suda bekleterek elde ettiğimiz özlü suyu ile ağız gargara yapılarak da boğazın hemen girişinde olan farenjit hastalığı tedavi edilir. Bu anlattığımız bütün bitkisel yöntem ve bitkilerin kullanımı düzenli ve dengeli olmalıdır. Aksi takdirde iyileşme süreci başlamaz ve yara iyileşme göstermez. Ayrıca faranjit bitkisel tedavilerinden bir tanesi de süzme bal ile yapılan kürdür. İki çay kaşığı bal ile bir bardak kaynamış su il karışımı yapıldıktan sonra, dilerseniz bu karışım çayının içerisine papatya, zerdeçal kekik gibi bitkiler eklenerek de gargara yapabilirsiniz. Hazırladığınız bu bitkisel karışımı her gün kullanabilirsiniz. Ada çayı bitkisinin de çayı faranjite iyi gelen bir bitkidir. Kaynamış suda on dakika kadar bekleterek elde edilen çayı sabah kahvaltılarından sonra ve akşam yemeklerden sonra günde iki defa tüketmekte farenjit hastalığına iyi gelir. Bunların dışında afrika sardunya bitkisinin kökü de kaynatılarak elde edilen çay karışımı da farenjit hastalığının iyileşmesinde çok önemli bir yere sahiptir.

Faranjit bitkisel tedavilerde en çok dikkat edilecek konu düzenli olarak uygulanmasıdır. Düzen bozulursa farenjit de iyileşme olmaz sadece anlık rahatlamalar yaşanır ve hasta tamamen iyileşemez en ufak dikkatsizlikte hastalık hemen yeniden nüks eder. Düzenli ve sağlıklı bir yaşam birçok hastalığın geçmesini ve yeniden oluşmasını engeller. Sağlıkla kalın.
" } ] }