{ "title": "İç Basur Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/ic-basur-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 17:31:53", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
İç basur bitkisel tedavi; iç basurda muayene olmaya utanıldığı için bitkisel ve doğal yöntemler tedavi edilmeye çalışan iç basura iyi gelmiştir. Ilık suya oturma banyosu yapmak iç basuru oldukça rahatlatır. Banyo suyunun içine konulan karanfil çayı içerisinde hasta 15-20 dakika oturur. Makat yumuşaması olan bu banyo iç basura iyi gelir. Doğal bir sıcak tuğlaya oturmakta iç basura iyi gelir. Özellikle işmiş basurda etkilidir.

İç basur bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Patlıcan sapı; kemer patlıcan yeşil sap kısmını 1 bardak suya 1 patlıcan sapı hesabıyla, kaynatılır. Bu sudan sabah akşam içilir.

Acı badem ezmesi; havanda ezilen acı badem sirkeyle karıştırılır, krem haline gelen acı badem basura sürülerek o bölgeyi yumuşatır ve basura iyi gelir.

Ayva çekirdeği; 4-5 ayvanın çekirdeğini bir su bardağı suda bekletip süzülür, hafif katı olacak olan bu karışıma 1 tatlı kaşığı bal eklenerek krem kıvamına getirilir. Basura sürülen bu karışım iç basuru rahatlatır.

Civan perçemi; civan perçei kaynatılıp, gün içerisinde 2 bardak içilir.

Pelin otu; pelin otu kaynatılır ve gün içerisin 3 bardak tüketilir. İsteğe bağlı olarak da civan perçemi ile karıştırılıp içilebilir.

Böğürtlen yaprakları; böğürtlen yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılıp yemeklerden önce içilirse iç basura iyi gelir.

Dereotu; bolca dereotu çayı içmek iç basurda oluşan ağrıyı tamamen alır.

Kar kavak tohumu; ezilerek un haline getirilen kara kavak tohumu, zeytinyağı ile merhem haline getirilip basur yerine sürülmesi şişkinlik ve ağrının hemen geçmesini sağlar.

Ihlamur, meyan kökü, keten tohumu, ceviz yaprağı; bu muhteşem dörtlü, birlikte öğütülüp balla macun yapılarak yemeklerden 1 saat önce yenilmesi iç basur şikâyetlerini ortadan kaldıracaktır.

Patates; patates kabuklarını ya da patates rendesini iç basur olan yerde bekletmek o bölgeyi uyuşturur ve ağrıyı alır.

Rezene; 1 bardak kaynamış suya 4 gram rezene tohumu katılır, 10 dakika bekletilip içilen bu karışım iç basura iyi gelir.

Bu bitkiler dışında aloe vere, tavşan memesi bitkisi, alıç bitkisi, at kestanesi, papatya çayı, kantaron yağı, altın başak, yoğurt ve kefir, meyve ve sebzeler, tam tahıllar, sıvılar oldukça fazla tüketilmelidir. Özellikle su iç basurda çok etkili olan doğal bir kaynaktır. Taze sıkılmış meyve suları, şeker oranı daha düşük meyveler tercih edilmeli bolca tüketilmeli. Tüm bu bitkisel çözümler iç basurda ilaç kadar etkili olup, doğal yöntemlerle iç basurun geçmesine yardımcı olacaktır.
" } ] }