{ "title": "İdrar Yolları Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/idrar-yollari-enfeksiyonu-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "20.01.2024 02:48:59", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İdrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavi, yöntemleri idrar yolu enfeksiyonu geçiren hastaları rahatlattığı gibi, enfeksiyonun tekrarlamasına da engel olur. Özellikle kadınların sıkça etkilendiği, kış geldiğinde daha fazla görülen bu enfeksiyonun tedavisinde mutlaka antibiyotikli ilaçlar kullanılmak zorunda kalınır. Ancak antibiyotiklere karşı direnç geliştiğinde enfeksiyonun iyileşmesi zorlaşır. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle virüsler, bakteriler, hatta mantarlar nedeniyle ortaya çıkar. Antibiyotiklerde bir süre sonra etkinliğini yitirir. Bu yüzden idrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavi yöntemleri oldukça faydalı olur. Tedaviye devam ederken bitkilerin idrar oranını arttıran etkisi olacağından, hastaların mutlaka günlük sıvı alımını arttırması gerekir. En az 2-3 litre su içilmesi gerekir. Ancak gebe kadınların, emzirenlerin idrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavisi için kullanacakları bitkileri mutlaka doktoruna danışmasını tavsiye ederiz.

İdrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavi önerileri

Karnabahar bitkisel kürü: İdrar yolları enfeksiyonu daha çok kışın etkili olduğundan bu bitkisel tedavi yöntemini rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Çünkü karnabahar bir kış sebzesidir. Enfeksiyonun tedavisinde de oldukça faydalı olur. Uygulaması oldukça kolay olan kürü günlük olarak hazırlayıp tüketmeniz gerekiyor. Orta boyda yaklaşık 300-350 gram karnabaharı 750 ml suyun içinde haşlayın. Daha sonra karışımı süzerek soğutun. Bu kürün yarısını sabahları, kalanını da akşamları için. Karnınızın açlığı ya da tokluğu kürün uygulanması sırasında önemli değildir. Ancak 7 gün boyunca düzenli olarak yapmalısınız. Bundan sonra 3 günlük bir ara vererek, yeniden 7 gün karnabahar kürünü uygulamalısınız. Yeniden 3 gün ara ve tekrar 7 günlük kürün ardından tedavi sonlandırılır. Karnabahar kürü idrar yolu enfeksiyonunda çok faydalıdır. Özellikle kronikleşmiş enfeksiyonlar için tavsiye edilir. Karışımı ılık olarak tüketirseniz daha fazla faydalı olur. İçeriğinde anti bakteriyel maddeler olan karnabaharı faydasını mutlaka görürsünüz.

Ardıç meyvesi kürü: İdrar yolları enfeksiyonunda oluşan krampları giderici, ayrıca idrar söktürücü özelliği nedeniyle ardıç meyvesi kürünü uygulamanızı öneririz. Bu kürü 4-6 hafta boyunca yapabilirsiniz. Hazırlaması kolay olan kürü 1 su bardağı sıcak suda 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış ardıç meyvesini demleyerek hazır hale getirebilirsiniz. Bunu gün içinde 2-3 bardak şeklinde içebilirsiniz. Enfeksiyon nedeniyle oluşan kramp gibi yakınmalarınız geçene kadar bu kürü uygulayabilirsiniz.

Altınbaşak otu çayı: Altınbaşak otu krampların giderilmesinde, mikropların yok edilmesinde ve enfeksiyonun giderilmesinde önemli faydalar sağlar. Sadece sıcak suyun içinde 10 dakika demlenen altınbaşak otu ile hazırlayacağınız çayı yemeklerin arasında içebilirsiniz. Ancak çayı taze hazırlamalı ve mutlaka bol su içerek tedaviyi desteklemelisiniz. Çünkü altınbaşak çayı idrar söktürücü etkisi olan ve mikropların bu şekilde vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan bir bitkidir.

Limon suyu: Limonun mikropları öldüren etkisi idrar yolları enfeksiyonu içinde geçerlidir. Özellikle kronikleşmiş ve sürekli tekrarlayan enfeksiyonlar için tavsiye edebiliriz. Gün içinde limon suyu olarak tüketebilirsiniz. İsterseniz biraz suyla karıştırabilir, tadını hafifletebilirsiniz. Ancak mide sorunları olanlara pek tavsiye edilmez.

Bayır turbu: Kronik enfeksiyonlar için mikrop öldüren etkisiyle bayır turbu taze olarak tüketilebilir. Günlük 20 gram kadar bayır turbu tüketerek, tedaviye 5-6 hafta devam edebilirsiniz. Bu süreçte enfeksiyonun etkileri oldukça hafifleyecektir.

Maydanoz kürü: Maydanoz idrar söktürücü bir bitkidir. Bu nedenle idrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavi seçeneği olarak tüketilebilir. Kaynar suda biraz maydanozu demleyerek çay gibi günde 2-3 defa içebilirsiniz.

Melisa oğul otu çayı: İdrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavi için melisa oğul otu çayını suda 5 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Ancak çayı bir süre dinlendirin. Sabahları ve akşamları birer bardak şeklinde tüketilen çayı tedavi süresince ortalama 25 bardak kadar içebilirsiniz. Bunun üzerinde çayı tüketmeyin. Mutlaka ara vermeniz gerekir.
" } ] }