{ "title": "İdrar Yollarında İltihap Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/idrar-yollarinda-iltihap-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "19.01.2024 04:35:12", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "İdrar Yollarında İltihap Bitkisel Tedavi, Çoğunlukla kış aylarında görülen idrar yolu iltihaplanması sağlığı olumsuz yönde etkilediği gibi ilaç kullanımında beraberinde getirir. İdrar yolu iltihaplanması sürekli olarak tekrarlanabilir. Tedavi boyunca ilaç (Antibiyotik) kullanımı sağlık açısından faydalı değildir ve etkisini uzun vadede azaltır. Bu sebeple bitkisel ürünler kullanmak sağlık açısından daha çok fayda sağlar. İltihaplanmayı önleyen ve azaltan bitkiler idrar miktarını artırır ve tedavide etki göstermeye başlar. Aynı zamanda tedavi süresince en fazla 3 litreye yakın su tüketilmelidir. Kullanılacak bitkiler özellikle hamilelik ve emzirme dönemlerinde ise danışılarak kullanılmalıdır.

Karnabahar kürü: Özellikle kış aylarında kendini gösterdiği için öncelikle karnabahar kürü ile başlangıç yapıyoruz. Yaklaşık 300 gram karnabahar üstü batası suda kaynatıp süzdükten sonra soğumasını bekleyin. Yarısını sabah yarısında akşam tüketim aç ya da tok olmanız fark etmez. 7 gün uygulanmalı 3 gün ara verildikten sonra 7 gün daha kullanılmalı. Bu şekilde 3 kür halinde uygulanmalıdır. Hüzün uygulandığı süre içerisinde C vitamini bol tüketilmelidir. Kür her gün taze olarak hazırlanmalıdır. Özellikle kronik iltihaplanmalar da etkilidir.

Altınbaşakotu: Bakteri öldürücü özelliği vardır. Yanı sıra krampları da önler. Kaynar suda iki kaşık ekledikten sonra 10-15 dakika dinlendirilir. Yemek aralarında tüketilmesi daha uygundur. Her içimde taze hazırlanmalıdır. Kürü uygularken bol tüketilmelidir.

Ardıç meyvesi: İdrar söktürücü özelliği vardır. Bu kür en fazla 6 hafta süreyle kullanılabilir. Günde 3 kez içilebilir. Bir iki çay kaşığı meyveyi 10-15 dakika suda demleyerek tüketebilirsiniz.

Limon: Mikroplar üzerinde oldukça etkili olan limon suyu enfeksiyona en faydalı bitkilerdendir. Kronik iltihaplanmayı önler.

Maydanoz: İdrar artırıcı özelliği vardır. Kaynar suda bir yemek kaşığı maydanozu demleyerek tüketebilirsiniz. Günde 3 kez tüketiminde herhangi bir sakınca yoktur.

Oğul otu: Enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bir bardak suya katarak 5 dakika kaynatıp dinlendirdikten sonra sabah ve akşam içiniz. Tedavi süresince toplamda 25 bardak tüketmeniz yeterlidir. Her tüketimde taze hazırlanmalıdır.

Bayır turpu: Kronikleşen iltihaplanmalar da etkilidir. Taze olarak tüketilmelidir. 4-6 hafta arasında uygulanmalıdır.
" } ] }