{ "title": "İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/idrar-yolu-enfeksiyonu-bitkisel-tedavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 10:04:32", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi, idrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediğinde çok ciddi problemlere yol açabilecek bir sağlık sorunudur. Mesane, üretra, böbrek ya da idrar yolu sisteminin herhangi bir bölümünde ortaya çıkabilir. Ancak en çok gelişim gösterdiği yer üretra ve mesanedir. Erkeklere nazaran kadınlarda daha sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Geliştiğinde oldukça ağrıya neden olur ve rahatsızlık hissi uyandırır. Belli bir alanda başlayarak böbreklere kadar ulaşabilen enfeksiyon, böbreklere ulaştığında ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. İdrar yolu enfeksiyonu her zaman belirti vermeyebilir. Bu nedenle de ciddi boyutlara ulaşana kadar fark edilmeyebilir. İdrar yolu enfeksiyonunda en sık rastlanılan belirtiler, idrar yaparken zorlanma, sık aralıklarla idrara çıkma, idrar yaparken yanma hissi, idrarda kan, idrar renginde değişiklik, kadınlarda pelvik ağrı, erkeklerde ise rektal ağrılar olarak sıralanabilir. İdrar yolu enfeksiyonları bakteriler nedeniyle oluşur. Vücuda giren bakteriler üretra aracılığıyla ürüner sisteme kadar uzanır ve mesanede çoğalmaya başlar. Çoğalan bakteriler idrar yolu enfeksiyonuna sebep olur. İdrar yolu enfeksiyonu için doktora başvurulduğunda genellikle antibiyotik tedavisi ile hastalık tedavi edilebilir. Ancak tıbbi tedaviye destek amacıyla idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi yöntemlerinden de yararlanılabilir.

İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Elma sirkesi: İdrar yolu enfeksiyonu için elma sirkesinden yararlanılabilir. Elma sirkesi idrar yollarında enfeksiyona yol açan bakterilerin bölgede çoğalmasını ve yok olmasını engeller. İdrar yolu enfeksiyonuna karşı fayda sağlamak amacıyla 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 su bardağı suyun içine eklenir. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve biraz limon sıkılarak karıştırılır. Gün içinde iki defa karışım 5 gün süreyle içilebilir.

Hint Bektaşi üzümü: C vitamini bakımından oldukça zengin olan Hint Bektaşi üzümü vücutta bakterilerin çoğalmasını da engeller 1 su bardağı suyun içine eklenir. Üzerine bir miktar zerdeçal ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan karışım gün içinde 3 defa 5 gün boyunca içilir.

Kızılcık suyu: Kızılcığın içerisinde yer alan proantosiyanidinler ve benzeri maddeler üretra duvarına erişerek idrar yolu enfeksiyonuna yol açan bakterilerin oluşmasını engeller. Gün içinde 1 çay bardağı kızılcık suyu içilerek idrar yolu enfeksiyonu kontrol altına alınabilir. İdrar yolu enfeksiyonunun böbreklere kadar ulaşmasını önlemek amacıyla günde 3 bardağa kadar içilebilir. Kızılcık suyuna şeker ilave edilmemelidir. Tadını daha hoş bir hale getirebilmek için elma suyu eklenebilir.

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi amacıyla yaygın şekilde kullanılmaktadır. Banyo suyuna 10 damla kadar çay ağacı yağı eklenerek üretra bölgesi bu suyla yıkanabilir. Beraberinde ardıç ve sandal ağacı yağı eşit ölçülerde çay ağacı yağıyla karıştırılır. Elde edilen karışım karna masaj hareketleriyle sürülür. Uygulama 5 gün süreyle tekrarlandığında idrar yolu enfeksiyonuna karşı etkili olur.

Yaban Mersini: Yaban Mersini de idrar yolu enfeksiyonu için kullanılan şifalı bitkilerden biridir. Doğal bir antibiyotik olan yaban mersini idrar yolunda enfeksiyona yol açan bakterileri yok ederek, bölgeyi bakterilerden arındırır. Kahvaltılarda ya da yemeklere ilave edilerek kullanılabilir. Ayrıca suyu da içilebilir.

Ananas: İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi için başarılı olan bir diğer bitkidir.

Bayır turpu: Mikrop kırıcı özelliği olan bayır turpu nükseden idrar yolu enfeksiyonlarına karşı iyi gelir. 1-1,5 ay boyunca günlük 20 gram kadar tüketilebilir.

Maydanoz: İdrar söktürücü etkisi olan maydanoz tüm enfeksiyonlar için kullanılabilir. 1 çorba kaşığı maydanoz kaynar suyun içine atılarak çay şeklinde demlenir. Gün içinde 3 defa içildiğinde idrar yolu enfeksiyonuna karşı iyi gelir.

Altın başak otu: Mikrop kırıcı etkisi olan altın başak otu enfeksiyonlara karşı iyi gelir. 2 çay kaşığı kadar altın başak otu kaynar suyun içine eklenerek 10 dakika demlenir. Hazırlanan karışım yemeklerden donra günde 3 defa içilebilir.
" } ] }