{ "title": "Kadınlarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/kadınlarda-idrar-yolu-enfeksiyonu-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "19.01.2024 02:02:05", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kadınlarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavii tedavisinde çeşitli yöntemler kullanılarak tedavi edile bilen bir rahatsızlık olan kadınlarda idrar yolları tedavisinin bitkisel yollar ile de tedavisi mümkün olmaktadır. Çoğunlukla soğuk kış aylarında çok sık rastlanan kadınlarda idrar yolu enfeksiyonları kişinin sağlığını olumsuz etkileyen ve aşırı derecede rahatsızlık ve huzursuzluk veren bir rahatsızlık ve kişilerin antibiyotik kollanmasını zorunlu kılan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bu rahatsızlığın en büyük özelliği sık aralıklar ile tekrarlaması söz konusudur. Kadınlarda idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılması zorunlu hale gelen antibiyotik kullanımı da her ilaçta olduğu gibi hastanın sağlığını tehdit eden birçok zararları bulunmaktadır. Bunun içindir ki hastaların antibiyotikler yerine çeşitli bitkisel yollar ile idrar yolları enfeksiyonlarından kurtulmak elbette mümkündür. Kişinin sağlığını koruması adına bu tür rahatsızlıklarda ilaç kullanımı yerine bitkisel kaynaklı ürünler kullanılması çok önemlidir. Kadınlarda idrar yolları enfeksiyonunda kullanılan bitkisel ürünler oluşacak idrar miktarını artırması ile idrar yolları enfeksiyonları rahatsızlıklarının tedavisinde çok etkili olmaktadır. Özellikle kadınlarda idrar yolları enfeksiyonlarında tedavi sürecinde çok miktarda günlük en az 3 litre su tüketilmesi çok faydalı olacaktır.

Kadınlarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Rahatsızlığında Yapılacak Bitkisel Tedaviler
Limon; Limon enfeksiyonlar ile oluşan mikropların öldürülmesinde çok etkili bir bitkidir. Limon tekrarlayan kronik enfeksiyonlar üzerinde önemli bir etkiye sahip yeri vardır. Ayrıca limon genellikle idrar yolları enfeksiyonlarında etkili olan bütün bitkiler arasında hemen, hemen hepsinden çok daha etkilidir.

Maydanoz; Maydanoz bitkisinin yaradılış itibari ile en etkili idrar artırıcı özelliğine sahip bir bitki olarak bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde idrar yollarının giderilmesinde idrar artırılması çok önemli olduğundan bitkisel çözüm olarak maydanoz vazgeçilmezlerdendir. Bu mucizevi bitki idrar yolları enfeksiyonlarında kaynatılarak günlük içilmesi ile oluşan rahatsızlığın iyileşmesinde çok etkili olacaktır.

Ardıç meyvesi; Ardıç meyvesi idrar yolları enfeksiyonlarında etkili olan diğer bir bitkidir. Ardıç meyvesi doğranarak su ile kaynatılarak günlük düzenli bir şekilde içilmesi durumunda içeriğinde bulunan idrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yolları enfeksiyonlarında çok etkili bir silah olarak bilinmektedir.

Karnabahar; Kadınlarda idrar yolları enfeksiyonları genellikle soğuk kış aylarında oluşmasından dolayı karnabahar bitkisi de idrar yolları enfeksiyonlarının vazgeçilmezlerindendir. Karnabaharın idrar yolları enfeksiyonlarında kullanımı ise yarın kilo kadar karnabahar yaklaşık 1 litre su ile karıştırılarak kısık ateş üzerinde kaynatılarak ve kaynama işlemi tamamlandıktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzülerek soğuk bir şekilde karışımın yedi gün içilmesi de idrar yolları enfeksiyonlarında çok etkili olacaktır. Ayrıca hazırlanan karnabaharın taze olması da çok önemlidir. İdrar yolları enfeksiyonlarında uygulanan karnabaharın tüketilmesi sırasında da kişinin bol miktarda C vitamini alması da önemlidir. Kronik hal almış enfeksiyonların tedavisinde çok etkilidir. Son olarak karnabaharın içerisinde antibakteriyel maddelerin bulunması sebebi ile oluşan enfeksiyonlarda çok etkili olduğu da bilinmektedir.

Bayır turpu; Günlük 20-30 gram kadar taze olarak tüketilmesi gerekli ve en az bir buçuk ay kadar düzenli bir şekilde tüketilmesi sonucunda enfeksiyon sonucunda oluşan mikropları öldürme etkisi olduğundan çok faydalıdır.

Oğul otu; Enfeksiyonlara karşı çok etkilidir. Yeteri miktarda alınarak su ile kaynatılıp sabah ve akşamları içilmesi gerekmektedir.

Altınbaşak otu; Mikrop yok etme özelliği bulunan bu bitki oluşan iltihaplanmaları önleme özelliğine sahiptir. Kaynar suya iki çay kaşığı eklenerek demlendikten sonra yemeklerin arasında içilmesi önerilmektedir. Son olarak bu bitkilerin kullanımı sırasında bol su tüketilmesi de idrar yollarında oluşan enfeksiyonlara karşı çok önemlidir.
" } ] }