{ "title": "Kistlerin Bitkisel Tedavisi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/kistlerin-bitkisel-tedavisi.jpg", "date": "19.01.2024 17:14:06", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Kistlerin bitkisel tedavisi, kapsül görüntüsünde içleri sıvı veya gazla dolu olan kitlelerdir. Sayı olarak tek olabileceği gibi tam tersi olarak da sayıca çok fazlada olabilirler. Ebatları farklı farkıdır. Kistlerin bazıları ağrı yapabilir. Bu hastalığa yakalanma sebeplerinin başında yoğun strestir.

Karaciğer kisti bitkisel tedavisi nasıl yapılır?

Keçiboynuzu kürü: Bitkisel kür hazırlarken en çok dikkat edilmesi gereken hazır su kullanılmalıdır. Yarım litre hazır suyu kaynatmaya başlarız. Bunun devamında 7 tane orta ebattaki keçi boynuzunu kırılıp suya takviye edilir. Kısık ateşte 10 dakikaya yakın kaynatılır. Sonra ocağı kapatır ve soğumaya bırakırız. Soğuyan su süzülür. Kavanozlara koyulur ve günde iki öğün yemeklerden evvel 1 bardak içilir.

Lavanta kürü: Gene hazır su kullanılır. İki su bardağı suyu kaynadığında 1 tatlı kaşığı lavanta içine atılır. Kısık ateşte 15 dk dakika demlendirilir. Demlenmiş olan lavanta sıcak olarak suyu süzülür. Akşam yemeğinden en az 2 saat geçtikten sonra bir su bardağı olarak tüketilmelidir. Yatmadan evvel içilmesi tavsiye edilir. Her gün bu kür taze olarak bir bardaklık yapılmalıdır.

Cilt ve yağ kistleri için bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Çay ağacı yağı: bu yağın yararları ciltteki gözenekleri tıkanmasını engeller. Bu sayede kistlerin oluşumunu azaltmış olur. Çay ağacı yağı kuvvetli bir antibakteriyel özelliğe sahiptir. Çay ağacı yağının kullanımı ise kist oluşan yere birkaç damla sürülür ve sonra yara bandı yardımıyla kapatılır. Bu bandı 10 saatte yakın tutulması lazımdır. Ayrıca bu yöntemden sonuç alabilmek için düzenli olarak uygulanmalıdır.

Aloe vera: Sağlık için çok faydalıdır. Ağrı giderici özelliğinin yanı sıra antibakteriyel özelliği de söz konusudur. Kistlerin bitkisel tedavisinde aloe vera bitkide kullanılmaktadır. Aloe vera'nın kullanımı ise bitkinin yaprakları koparılır. Sıkılarak içindeki jele benzeyen sıvı çıkarılır. Kistin oluşmuş olduğu yere masaj yapılarak jel sürülür. Bu uygulama günde 2 kez yapılmalıdır.

Hint yağı: Hint yağı bakteriyel özelliği mevcuttur. Bunun yanında karıncalanma hissi de meydana getirir. Hint yağı ile uygulama yapılışı bir bez parçasına hint yağı akıtılarak kist olan bölgeye sürülür. Buna ek olarak bez parçası üstüne sıcak kompres uygulanır. Bu şekilde yarım saat civarı durulmalıdır. Günde 2 ya da 3 kez uygulanabilir.

Cadı fındığı: Cadı fındığı ciltteki aşırı yağ üretimi kısıtlar. Sivilce ve kist oluşumunu engeller. Gözenekleri sıkılaştırır. Cadı fındığında uygulanan yöntem her gün kistin üstüne birkaç damla atılarak hafifçe ovulur.

Elma sirkesi: Elma sirkesinin özellikleri antibakteriyel, antiseptik ve antimikrobiyaldır. Kistlerin bitkisel tedavisinde elma sirkesinin kullanımı kullanılacak olan pamuğu elma sirkesi içinde tutulur. Sonra da pamuğu cildin üstünde basılı olarak tutulur. Günde birkaç kez yapılmalıdır.

Dulavratotu: Kistin dışında cilt rahatsızlığı içinde kullanılmaktadır. Dalavratotunun özellikleri antiinflamatuar, antibakteriyel ve antimantardır. Dulavratotu uygulaması ise düşük ısıda bitkinin kökleri kaynatılır. Kaynatma süresi 30 dakika civarıdır. Kayna işi bittikten sonra 15 dakika civarı demlenmeye bırakılır. Günde en fazla 3 bardak tüketilebilir.

Vücut kistleri için bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Vücut kistlerinden kurtulmak için bitkisel macun yapılır. Özellikle büyük yani 3-5 cm'ye kadar olan kistler içinde etkilidir. Bu macunun yapılışı birkaç bitkinin karışımından meydana gelmektedir. Kısaca keten tohumu, izim çekirdeği, zencefil, çörek otu, polen, zerdeçal, ısırgan tohumu ve baldır. Bu malzemeleri bir araya getirerek karıştırır. Karışım sonucunda bir macun meydana gelir. Macunu günde 2 tatlı kaşığı olarak aç karnına tüketilmelidir. Kullanma süresinde 4 aya yakın tüketilmelidir.

Meme kistleri için bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Meme kisti için yapılabilecek bitkisel uygulama Yarım litre suya 10 gram civanperçemi koyularak kaynatılır. Kaynamış olan suyun içine birkaç damla limon damlatılır ve bununla beraber 1 tatlı kaşığı çam balı koyulur. Günde en fazla 2 fincan tüketilebilir.

Yumurtalık kisti için bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Soğan suyu kürü: Kistlerin bitkisel tedavisinde kullanılan soğan suyu özellikle yumurtalık kistlerini yok etmede etkilidir. Bu kürün yapılışı ise önceden kaynatılmış 2 bardak klorsuz suyun içine orta boy beyaz soğanı dörde bölerek atın. Tekrardan 5 dakika kaynatmaya devam edin. Sonra suyu soğumaya alın. Öğlen ve akşam yemeklerinden evvel 1 bardak soğan suyu kürünü için. Bu kur en fazla 15 gün uygulayabilirsiniz.

Böbrek kisti için bitkisel tedavi nasıl yapılır?
" } ] }