{ "title": "Koah Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/koah-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "19.01.2024 09:42:55", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Koah bitkisel tedavi, koah aslında sadece akciğer hastalığıdır. Açılımı kronik obstruktif akciğer hastalığıdır. Koah hastalığı anfizem ve Bronşit hastalığını kapsayan akciğerlere giren ve çıkan havayı Nefes darlığına neden olacak şekilde kısıtlayan bir hastalıktır. Koah ilerleyen bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisi olmaz ise ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır.

Koah hastalığının en belirgin özellikleri nelerdir?

Öksürük balgam ve nefes darlığı Koah hastalarında öksürük ve balgam çıkarma önceleri sadece sabah saatlerinde görülür. Balgam hastalarda özellikle çok az miktarda çıkar. Hastalar bu şikâyetleri önemsemezler ve sigara içmenin doğal bir sonucu olarak kabul ederler. Aslında şiddetli olmayan bu tip öksürük ile az miktarda olsa balgam çıkarmak çok önemlidir. Bu durum bir hastalığın yani koah hastalığının habercisi olabilir. Özellikle sigara içen kişilerde bu hastalık yaygın şekilde görülmektedir. Hastalar günün belirli saatlerinde balgam çıkarmaya başlarlar. Bazı hastalarda bu durum boğulacak kadar şiddette öksürükler oluşturur. Koah hastalığı aslında bir nefes darlığı hastalığıdır. Özellikle hızlı yürüme ve merdiven çıkma gibi efor sarf etmemiz gereken durumlarda hastalık kendisini nefes darlığı olarak göstermektedir. Yoğun bir şekilde 50 yaş ve üzeri kişilerde görülmektedir. Özellikle sigara içen kişilerde bu şikâyetlerden bir veya birkaç tanesi ortaya çıktığı zaman herhangi bir sağlık kuruluşunda mutlaka doktora görünmeleri gerekir. Çünkü KOAH hastalığında Erken teşhis ve tedavi çok önemlidir. Ayrıca sigarayı bırakma gibi bu hastalığı ilerleten ve akciğerleri sakat bırakan hastalıklardan kurtulmak mümkündür.

Koah hastalığında bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Birçok yöntemlerinden bir tanesi de yulaf samanı karışımıdır. Yulaf samanını bir su bardağı kaynar su içerisine bir tatlı kaşığı kadar koyarak 7 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra sıcak sıcak süzülür. Süzüldükten sonra kaynamış olan su ılıyınca yudum yudum içilerek bir ay boyunca sabah, öğle, akşam şeklinde kullanılır. Bu işlemin on beş gün boyunca uygulanması gerekir. On beş gün sonra hastalığın yavaşladığı ve iyileşme gösterdiğini görebilirsiniz. Bunun dışında ayrıca Koah hastalığı için bitkisel kürler hazırlanabilir.

Koah hastalığında bitkisel tedavi kürlerinin içerisindeki bitkisel ürünler
Yukarıda bahsettiğimiz bitkisel ürünleri belirli miktarlarda uygun bir kap içerisinde karıştırarak istenilen kür elde edilmiş olur. Macun kıvamına gelen bu kür sabah, öğlen, akşam şeklinde aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar Koah hastalığı için rahatlıkla kullanılabilir. Bunların dışında Koah hastalığı için bitki çayları da önerilmektedir.

Bunların başında; okaliptüs yaprağı, toz ekinezya, toz zerdeçal, ısırgan otu yaprağı, meyan kökü bitkilerinden birer tutam alınarak beş dakika kaynatılır. Ardından pekmez ve bal ile karıştırılarak oluşan kür günde üç defa tüketilir. Fakat şeker hastalığı ya da Aşırı kilo problemleri var ise kalorisiz doğal Bir tatlandırıcı olan Sibirya bitkisi ile tatlandırılır. Bu şekilde hazırlanmış bütün bitkisel tedavi yöntemleri Koah hastalığının iyileşmesinde önemli bir etkendir. Bu hastaların bir diğer özelliği de aşırı C vitamini tüketilmesi gerektiğidir. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini insanların akciğerde yaşadığı nefes darlığı problemlerini ortadan kaldırmakta faydalıdır.

Her hastalıkta olduğu gibi KOAH hastalığında bitkisel tedavi yöntemleri oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. Her ne kadar insanlar bilinçli şekilde bu bitkisel ürünleri kullanmak yerine İlaçları kullanmayı tercih etseler de her zaman için sağlıklı olan bitkisel tedavi yöntemleridir. İnsanların bazı hastalıklardan kurtulabilmek için direk ilaç kullanımına geçmeleri aslında, diğer organlara zarar vermenin en büyük ve en önemli nedenidir. Sağlıklı bir yaşam için düzenli bitkisel yöntem ve tedaviler uygulanması, ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek birçok rahatsızlığın da önüne geçebilir. Sağlıklı kalın.
" } ] }