{ "title": "Kolit Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/kolit-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "20.01.2024 21:09:04", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kolit bitkisel tedavi, bir tür sindirim problemi olan kolit, hastalarda tuvalete çıkışta acıya neden olur. Kolit oluşma nedeni hakkında kesin bilgiler olmasa da bunda tüketilen bazı gıdaların etkili olduğu sanılır. Kolit genel olarak kolon iç astarında anormalliklere, karın ağrısı ve ishale, rektal kanamaya yol açabilen iltihaplı bir rahatsızlıktır. Toplumda kadınlarda ve erkeklerde aynı oranda görülebilir. Yaş grubu olarak en fazla ergenlikte ve gençlik döneminde etkili olur. Ancak yaşlılarda da sık göründüğü söylenebilir. Mineral ve besin eksiklikleri kolit neden olabilir. Kendisi yorgunluğa, vücutta sıvı kaybına, kansızlığa yol açabilir. Kolit tıbbi yöntemlerle tedavi edilebilirken, bitkisel tedavi yöntemleriyle de çözümler getirilebilir, tedavi desteklenir. Kolit bitkisel tedavi seçenekleri hastalardaki iltihabı ve ağrıyı azaltacak etkiler yapabilir. Ancak tıbbi destek ve ilaç tedavisi mutlaka olmalıdır.

Kolit bitkisel tedavi önerileri

Balık yağı: Hastaların her gün 1 tatlı kaşığı balık yağı tüketmesi kolit açısından faydalı olabilir. Bu kalsiyum entegresyonu için ihtiyaç duyulan D vitaminini içermektedir. Bunun yanı sıra yan etkiye yol açmadan kalın bağırsak iltihabının hafifletilmesini sağlayacak anti inflamatuar özellikler içerir. Kolit oluşmasında oldukça önemli bir etken olan kalın bağırsak iltihabının iyileşmesinde, kolitin sökülmesinde gerekli omega 3 doymamış yağ asitlerince zengin balık yağı, kolit hastalarına çok faydalı olur. Bu yüzden düzenli şekilde tüketilmesi tavsiye edilir.

Aloe vera jel, aloe vera suyu: Aloe vera bitkisinin jel ve su formu kolit bitkisel tedavi önerileri arasında önemli bir yere sahiptir. Aloe vera yapraklarının 2-3 adedinin dış derileri soyularak, içindeki jeli çıkarılarak 1 su bardağı suyun içine karıştırılır. Bunu içerek kolit yakınmalarınızdan kurtulabilirsiniz. Cilt bakımında kullanımı yaygın olan aloe vera, bu şekilde kullanıldığı zaman bağırsakların yumuşamasına yardımcı olur. Sabahları ve gece yatmadan önce her gün 2 defa bunu içerseniz, faydasını görebilirsiniz.

Moringa ağacı, Hindistan cevizi suyu ve bal: Suda kaynattığınız moringa ağacı dalının derisini soyun ve hamur şekline getirin. Bunun suyunu sıkarak, içine 1 su bardağı Hindistan cevizi suyunu ve 1 tatlı kaşığı balı ilave edin. Bunları iyice karıştırarak, her gün bir defa tüketin. Karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz. Kolit bitkisel tedavi için oldukça etkili bir çözüm önerisidir.

Yumurta akı: Bir su bardağına alınan yumurta akının içine aynı oranda bal ilave edilerek karıştırılır. Bunu aç karnına içmeniz gerekir. Yumurta akında oldukça etkili anti inflamatuar özellikler bulunmaktadır. Balda ise bağırsakları yumuşatma özelliği vardır. Bu yüzden kolit hastalarına faydalı olan bir kürdür.

Kabak: Kabağı tavada biraz kızartarak, içine pirinç ilave edip pişirin. Bunu aç karnına tüketin. Kolit nedeniyle oluşan rahatsız edici belirtilerin hafiflemesine, hastaların daha rahat olmasına neden olur.

Çiğ lahana, ham papaya ve havuç: Suyun içine aynı oranlarda havuç, hama papaya ve çiğ lahana ilave edilir. Su kaynatılarak, malzemeler içindeyken karışım demlenmeye bırakılır. Ilındıktan sonra tüketilen karışım, midenin ve bağırsakların rahatlamasına, kolit nedeniyle oluşan ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

Rezene tohumu: Bir gece önceden sıcak suyun içine konulan rezene tohumları sabaha kadar bekletilir. Daha sonra süzülen su aç karnına içilir. Hem mide ve bağırsaklar için iyileştirici etkisi olan hem de kolonun yatışmasını sağlayan bu bitkisel karışımı kolit hastalarına tavsiye ediyoruz.

Elma: Kolit nedeniyle oluşan semptomların hafiflemesini sağlayan elma, özellikle kramplar ve şişkinliğin azalmasına yardımcı olur. Yemeklerden sonra kolit hastaları elma tüketebilir. Ayrıca elma suyu da içerek kolit ağrılarının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Elma kanamalarda olan demir kaybını önlemeye de yardımcı olur.

Akgünlük bitkisi: bu bitkinin reçine kısmını kolit tedavisi için kullanabilirsiniz. Ayrıca kolit oluşumunun önlenmesi içinde bu öneriyi kullanabilirsiniz. Bu bitkinin etkili şekilde anti inflamatuar özelliği vardır. Kolit ağrılarının dinmesine destek olur.

Zerdeçal: Mutfaklarımızda Yemeklerde baharat olarak kullandığınız zerdeçal, aynı zamanda anti septik özelliklere sahiptir. İçeriğinden curcumin maddesiyle kolit tedavisinde etkili olur. Bu yüzden kolit hastaları zerdeçal ile hazırlanmış çayı rahatlıkla tüketebilir.

Kolit bitkisel tedavi seçenekleri hastalara oldukça faydalı etkiler yapar. Kolit yüzünden oluşan belirtilerin hafifletilmesinde bunları kullanabilirsiniz. Ancak tedavi olmanız için doktor desteği almalı ve ilaç tedavisine başlamalısınız.
" } ] }