{ "title": "Mesane İltihabı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/mesane-iltihabi-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 08:48:36", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Mesane iltihabı bitkisel tedavi, yöntemleriyle kontrol altına alınabilir. Daha çok soğuk havalarda oluşum gösteren mesane iltihabı, kişinin genel sağlık durumunu ciddi anlamda etkilediği için antibiyotik tedavisine başvurulabilir. Mesanede gelişen iltihap tedaviyle düzeltilebilse de nüksetme olasılığı oldukça yüksektir. Tedavi amacıyla ya da hastalığın nüksetmemesi için sürekli antibiyotik kullanımı uygun değildir. Mesanede gelişen iltihap, bakteri, virüs, mantar gibi etkenler nedeniyle oluşabilir. Devamlı antibiyotik kullanmaktansa mesane iltihabı bitkisel tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir. Enfeksiyon ya da iltihaba karşı etkili olan bitkiler idrar söktürücü etki yaratarak iltihabın kurumasına yardımcı olur. Mesane iltihabında bitkisel tedavinin yanı sıra bol su içerek idrara çıkma sıklığını arttırmak da önemlidir.

Mesane iltihabı bitkisel tedavi nasıl yapılır?

Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, içeriğinde yer alan farklı sülfürler sayesinde mesanede oluşan iltihaba karşı faydalı olur. Beraberinde mikrop, bakterilerle mücadele edebilmek ve kalp hastalıklarından korunmak içinde kullanılabilir. Sarımsak sağlık açısından inanılmaz faydalıdır ve neredeyse tüm sağlık sorunlarına karşı kullanılmaktadır.

Oregane: Oregane içeriği sayesinde vücuda zarar veren serbest radikallerle mücadeleyi kolaylaştırır. Hücrelerde serbest radikallerin sayısı azaldıkça mesanede gelişen iltihap da tedavi edilebilir.

Ak söğüt kabuğu: Ak söğüt kabuğunun içeriğinde bulunan salisin adlı bileşenin iltihap söktürücü ve ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Bitki aspirin ile benzer özellikler taşısa da faydalarından aspirinden daha uzun süre yararlanılabilir.

Fesleğen: İltihapla mücadele edebilmek için kullanılan bitkilerin başında gelen fesleğenin iltihap sökücü etkisi bulunmaktadır.

Isırgan otu: Vücutta oluşan zararlı toksinleri böbrek yoluyla dışarı atmaya yardımcı olan bir bitkidir. Vücutta iltihabı azaltır ve ağrı kesici özellik sağlar.

Zencefil: İltihap önleyici ve ağrı kesici etkisiyle mesane iltihabına karşı kullanılabilir. İçeriğinde iltihaba karşı iyi gelen dört adet bileşen bulunan zencefil ayrıca mide problemlerine karşı da etkili bir çözümdür.

Zerdeçal: Vücutta histamin düzeyini düşürerek mesane iltihabı dahil olmak üzere pek çok iltihaba karşı iyi gelen ve mesane iltihabı bitkisel tedavi için sıkça kullanılan bir bitkidir.

Cayenne biberi: İçeriğinde bulunan kapsaisin adlı bileşen, iltihap hastalıklarında oldukça etkilidir. Mesane iltihabına karşı bitkiden yararlanılabilir.

Bayır turpu: Mikrop kırıcı özelliğiyle iltihap hastalıklarına karşı kullanılabilen bir bitkidir. Mesane iltihabına karşı günde 20 gram kadar 1 ay boyunca düzenli kullanıldığında hastalıkta tedavi edici etki sağlar.

Altın başak otu: İltihap hastalıklarında kullanılabilen bir diğer bitki altın başak otudur. Çay şeklinde hazırlanarak mesane iltihabına karşı kullanılabilir.

Maydanoz: Maydanoz idrar söktürücü etkisiyle bilinen ve bu anlamda yaygın şekilde kullanılan bir bitkidir. Mesane iltihabı bitkisel tedavi üzerinde de başarılı olan maydanoz çay şeklinde hazırlanarak tüketilebilir.

Limon: Mesane iltihabına karşı limondan yararlanmak mümkündür. Kronikleşen iltihaplarda limon kullanılabilir.

Karnabahar: Karnabahar mesane iltihabına karşı kür şeklinde hazırlanarak kullanılabilir. 750 ml suyun içine 300 gram karnabahar eklenerek haşlanır. Haşlanan karnabaharın suyu süzülerek içilmeye başlanabilir. Kür 7 gün boyunca uygulanmalıdır. Yarısı sabah yarısı akşam içilmelidir. 7 gün tekrarlandıktan sonra 3 gün ara verilerek tekrar 7 gün uygulanmalıdır.
" } ] }