{ "title": "Ms Hastalığı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/ms-hastaligi-bitkisel-tedavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:07:07", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "
MS Hastalığı Bitkisel Tedavi, MS olarak bildiğimiz hastalık merkezi sinir sistemini etkileyen otoimmün yani vücut hücrelerinin veya vücut içerisindeki bakterilerin kendi kendine saldırdığı bir hastalıktır.

Hastalığın kesin olarak bir sebebi bilinmemektedir. İnsan vücudunda, miyelin isminde bir madde vardır. Bu miyelin isimli madde omurilik ve beyindeki sinirleri, sinir liflerini korumakla görevlidir. Miyelin maddesi olmadığı takdirde, beyin ve omurilikte bulunan sinirlerin vücudun diğer kısımlarındaki sinirleri ile olan iletişimi bozulur ve MS hastalığına sahip olan kişilerin bağışıklık sistemleri de bu miyelinlere saldırmaktadır.

Hastalık en fazla 20 ve 40 yaş arasındaki insanlarda görülmektedir. Fakat her yaş dönemlerindeki insanların da MS hastalığına yakalanma ihtimali vardır. Aynı zamanda bayanların MS hastalığına yakalanma oranı erkeklere göre çok daha fazladır.

Çeşitli belirtileri olmakla birlikte bu belirtiler kişilere göre farklılık göstermektedir. En belirgin yaşanan belirtiler uyuşukluk, bacaklarda karıncalanma, yorgunluk, kas spazmları, bulanık görme, baş dönmeleri, mesane ve bağırsak kontrolü kaybı, konuşma bozuklukları, konsantrasyon ve denge problemleri, idrar yolu enfeksiyonlarıdır.

MS hastalığının kanıtlanmış tedavisi bulunmamakla birlikte MS Hastalığı bitkisel tedaviler hastalığın ilerlemesi için önleyici olarak görülmektedir. Ayrıca kullanılacak bazı ilaçlar bulunmaktadır. Yaşam tarzında yapılabilecek değişiklikler de MS hastalığında faydalı olarak görülebilir.

MS Hastalığı bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Zencefil: MS Hastalığında bitkisel bir tedavi yöntemi olarak kullanılabillir Hastalığın belirtilerini hafifletmeye veya en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Aynı zamanda zencefil beyninizi stresten, depresyondan veya nörolojik rahatsızlıklardan korumada önemli bir rol oynar. Düzenli olarak zencefil tüketmek hastaların yararına olacaktır. Günlük olarak 3 bardak zencefilin suyunu içebilirsiniz. Bir su bardağına 1 çay kaşığı rendelenmiş olan zencefil kökünü karıştırın. Birkaç dakikalığına dinlendirdikten sonra süzün ve bal ekleyin. Daha sonra içebilirsiniz. Salata soslarına da taze rendelenmiş olan zencefil ekleyebilirsiniz.

Papatya: Papatyalar anti-oksidatif özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, aynı zamanda MS hastalığı bitkisel tedavisine yardımcı bir bitkidir. Kaslarınızı dinlendirmek için papatya banyosu deneyebilirsiniz. Bir bardak sıcak suya 2 çay kaşığı kurutmuş olduğunuz veya hazır satın almış olduğunuz kurutulmuş papatya ilave edin. Bardağını ağzını kapayın ve yaklaşık olarak 5 dakika boyunca dinlendirin. Rahatlatıcı özelliğe sahip olan bu çayı günde 2 defa içebilirsiniz.

Elma Sirkesi: Elma sirkesi MS hastalığı bitkisel tedavi olarak önemli bir besindir. Sirke asetik asit özellikli olduğu için yenilen gıdalardan daha fazla mineral ve vitamin sağlanabilir.

Zerdeçal: Zerdeçal bitkisi, oto-immün hastalıkların ve MS hastalığının belirtilerinin hafiflemesine yardım eder.

Omega-3 Yağ asitleri: DHA olarak adlandırılmış olan omega-3 yağ asitleri, kan akımını, beyin fonksiyonlarını ve kas aktivitelerini arttıran asitlerdir. Bununla birlikte, omega-3 yağ asitleri MS hastalığı bitkisel tedavisinde fayda sağlayan faktörlerden biridir. Ayrıca merkezi sinir sistemini de korur.

D Vitamini: Vücutta D vitaminini uygun bir seviyede bulundurmanın MS hastalığının önlenmesinde ve bitkisel tedavisinde yardımcı olduğu söylenebilir. D vitamini eksikliği MS başlangıcına veya belirtilerin daha da artmasına neden olur.
" } ] }