{ "title": "Parkinson Hastalığı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/parkinson-hastaligi-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 17:12:05", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Parkinson hastalığı bitkisel tedavi; ilk olarak 1817 yılında ingiliz bir hekim olan James Parkinson tarafından keşfedilmiştir. Bu hastalık ölümcül ve felce yol açmayan bir hastalıktır. Beynin denge kurma, yürüme gibi hareketlerini kontrol eden bölümdeki çeşitli nedenlerle olan değişiklikler merkezi sinir sisteminin bozulması durumudur. Kimyasal dopamin üreten beynin, bazı bölümlerinde hücre kayıpları yaşanır. Hücreler öldükçe beynin hareketleri kontrol eden bölgesine daha az oranda dopamin gönderilir. Dopamin seviyesi düştükçe, Parkinson hastalığı semptomlarında artış gözlemlenir. Parkinson hastalarının yaklaşık olarak %80'inde titreme görülür. Tıpta henüz bu hastalığın tedavisi bulunmamıştır. Genellikle erişkin yaşlarda görülmektedir ve yaş ilerledikçe titremeler artmaktadır.

Bu rahatsızlık hayatı etkileyecek duruma geldiğinde nöroloji uzmanına gidilmesi gerekir.

Parkinson hastalığı belirtileri; ayaklarda, parmaklarda, ellerde, çenede ve dudaklarda oluşan istem dışı titremeler, turşu gibi baskın kokulu yiyeceklerin kokularını alamama, hareket etmede ve yürümede zorluk, ses kısıklığı, kabızlık, el yazısında değişiklik, ayağa kalkındığında yaşanılan baş dönmesi, öne doğru eğilerek yürümek gibi belirtileri bulunmaktadır.

Parkinson hastalığına şifa sayılabilecek bitkiler arasında ökse otu, siyah üzüm, melisa, bakla, karabaş otu, kantaron çiçeği, biberiye, kekik, ısırgan, lavanta gibi bitkiler bulunmaktadır.

Parkinson hastalığı bitkisel tedavi kürleri

1 kg. Kadar siyah üzüm kaynatılıp süzülür. Elde edilen üzüm suyu buzdolabında muhafaza edilerek her gün düzenli olarak aç ve tok karnına içilir.

Kuru ve taze olarak pişirilen bakla düzenli olarak tüketilmelidir.

Biberiye, karabaş otu, melisa, ökse otu, papatya, lavanta, ısırgan, mentollü nane, kantaron çiçeği, alıç ve ardıç meyvesi bu bitkilerin hepsi veya birkaçı çay gibi demlenir. Tatlandırmak için de bal kullanılır. Bu çay her gün aç veya tok karnına içilir.

5 tane karabaş çiçeğini elde ufalayarak bir bardak suda 4 dakika kaynatarak bir ay boyunca günde bir defa düzenli olarak içilir.
" } ] }