{ "title": "Rahim İltihabı Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/rahim-iltihabi-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 17:00:54", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Rahim iltihabı bitkisel tedavi, rahim iltihabı yumurtalıkların iltihaplanmasıyla oluşan bir rahatsızlıktır. Rahim iltihaplanmaları dölyatağı, dölyatağı iç katı, yumurtalıkları ve rahim içinde olan birçok organı etkiler. Rahim iltihaplanmaları cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olan bakterilere yol açar. Rahim iltihabı vajinal akıntılar ile başlar. Jinekolojik muayeneler sonucunda rahatlıkla fark edilir. Genel olarak enfeksiyon nedeni ile oluşmaktadır.

Rahim iltihabı için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Rahim iltihabı bayanlar arasında çok yaygın olan rahatsızlıktır. Her 4 kadından 3'ü mutlaka bu durumla karşılaşmıştır. Rahim iltihabının bitkisel çözümlerle tedavisi mümkündür. Yapılan bitkisel tedaviler rahim iltihabını ortadan kaldırmıştır. Bitkisel çözümler her zaman için ilaçlardan daha etkili olmuştur. Rahim ağzı iltihabında yapılan bitkisel tedaviler başında semiz otu gelir. Semiz otu kaynatılarak gün içinde bol bol içilir. Semiz otunu salatalarda ve yoğurtla karıştırıp yemek rahim iltihabını ortadan kaldırır. Anason kaynatıp 1 bardak suyunun içilmesi rahim iltihabının tedavileri arasındadır. Nar çiçeği ile bal macunu yapılır bu macun her gün birer kaşık tüketilmesi iltihabı ve rahim ağrılarını, kasılmalarını, sancılarını alır. Rahim iltihabında rahim temizliği son derece önemlidir. İç çamaşır tercihi pamuklu olmasından yana kullanılmalıdır.

Gün içerisinde 2 defa iç çamaşırı değiştirilir. Temiz bir pamuk sirkeye batırılıp rahime konulur. Bu tedavi yöntemi uygulanırken sırt üstü yatılır. Mersin yaprağı ve gül kurusu yaprağı da kaynatılarak hazır olan karışım suyu rahime sürülerek sırt üstü uzanılır. Bu tedaviler rahim iltihabını çeker, akıntının dışarı çıkmasını sağlar ve bölgedeki iltihabı çözer. Rahim iltihabı tedavisinden sonuç alabilmek için düzenli bir şekilde bitkisel tedavilerin yapılması gerekir. Tedavi süreci yaklaşık 7-10 gün arasında değişebilir. Tedavi süresinde, susam bal ile macun yapılır ve yutulur. Kuzu kulağı kökü ezilerek tüketilir. Bağ sarmaşığı suyu kaynatılır ve gün içerisinde bol bol içilir. Mazı, nar kabuğu, defne yaprağı, nar çiçeği kaynatılır ve içilir. Nilüfer tohumunu sütle karıştırılıp gün içinde 1 bardak içilir. Yapılan bu bitkisel çözümler tedavi sırasında rahim iltihabının geçmesine yardımcı olacaktır. Rahim iltihabında doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak günlük hayatta bol bol tüketilmelidir. 1 diş sarımsak sabahları aç karnına ilaç yerine çiğnemeden yutulur. Bu tedavi şekli rahimdeki iltihabı durdurur.

Rahim iltihabında bitkisel tedaviler arsında olan maydanoz kürü uygulanmalıdır. Maydanoz kürü iltihabı söker. Bu kür 15 gün uygulanması gerekir. Maydanozlar kaynatılır ve suyu dinlendikten sonra sabah ve akşam içilir. Maydanoz bitkisi doğal bir iltihap sökücüdür. Ayrıca maydanoz dalları kaynatılıp ince bir pet üzerine konulup rahime yerleştirilip, sırt üzeri uzanılır. Rahime konulan maydanozlar iltihabı söker ve akıntı olarak dışarı atar. Çok etkili bir bitkisel tedavidir bu kür. Bu tedavi yöntemleri dışında günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekir. Günlük su tüketimini arttırarak bol bol dere otu tüketmek rahim iltihabını ortadan kaldıracaktır. Yapılan bu kürün sonrası kişi kendini sıcak tutmalıdır. Rahim iltihabının oluşmaması için kendini koruyarak sıcak tutmalıdır.
" } ] }