{ "title": "Romatizma Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/romatizma-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "19.01.2024 05:38:13", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Romatizma bitkisel tedavi, romatizma vücudumuzda eklemleri, kasları, dokuları ve kemikleri etkilediği gibi, yaşamsal öneme sahip olan kalp, böbrek gibi organları da etkisi alan bir rahatsızlıktır. Omurilik, yumuşak dokular ve kemiklerde daha fazla görülür. Yaşın ilerlemesi romatizma açısından riski arttıran bir faktördür. Toplumda kadınlar erkeklere göre daha şanssız durumdadır. Hastalığın etkileri herkeste farklı şekilde olabilir. Tıbbi açıdan tam bir tedavisi olmayıp, uygulanan tedaviler hastaların yakınmalarını azaltacak şekilde planlanır. Ağrı bakımından hastaları oldukça rahatsız eden romatizma bitkisel tedavi yöntemleriyle etkisi azaltılabilen bir hastalıktır. Doğada romatizmaya iyi gelen sayısız şifalı bitki bulunmaktadır. Ancak bunların bitkisel tedavi konusunda bir uzmana danışılarak bilinçli bir şekilde kullanılması tavsiye edilir.

Romatizma bitkisel tedavi önerileri

Mine çiçeği: bu şifalı bitkinin suyu romatizma nedeniyle oluşan ağrılara karşı kullanılır. Özellikle kalça ve bel bölgesi ağrılarında, baş ağrısında faydasını görebileceğiniz bir bitkidir.

Huş ağacı yaprağı: bu şifalı bitkinin suyunu çıkararak romatizma bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede böbreklere zararı olmadan vücuttaki toksin maddeler kolayca idrarla dışarıya atılabilir.

Beş parmak ağacı: bu bitki ilaçlarda kullanılır. Oldukça güçlü anti artrit ve anti inflamatuar özelliği olan beş parmak ağacı romatizma bitkisel tedavisi için kullanılabilir.

Yaban mersini ve kiraz: Anti inflamatuar özelliği olan, antioksidan meyveler kiraz ve yaban mersini romatizmaya karşı şifalı özelliktedir. Bunların mevsiminde bolca tüketilmesi, mevsim dışı da çayı yapılarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Guggul: Ağrı kesici özelliği olan bitkinin aynı zamanda anti artrit özelliktedir. Romatizma nedeniyle oluşan ağrıların dindirilmesi için kullanılır. Hastaların kilo vermesini sağlayarak, eklemleri etkileyen romatizmada rahatlatıcı etki yapar.

Kroton: Pektin içeriği olan bu bitki eklemlerin güçlenmesini sağlayan ve romatizmaya iyi gelen etkiler yapar.

Melek otu: Reçine içeriğiyle iltihaplanma nedeniyle oluşan romatizma hastalığına iyi gelir.

Maydanoz: bu bitkiyi kaynatarak suyunu romatizma için içebilirsiniz. Hem vücuttaki ödemi atar hem de şişen ve ağrıyan eklemlere iyi gelir, vücuttaki ürik asidin idrarla atılmasını sağlar. Özellikle ağrılı bir romatizma hastalığı olan gut için faydalı bir bitkisel tedavi yoludur.

Zencefil: Zencefili düzenli olarak tüketilmesi romatizma nedeniyle oluşan artrit ağrılarının giderilmesini sağlar.

Kereviz tohumu: bu şifalı bitkiyi kaynatarak çay olarak içebilirsiniz. Vücuttaki ürik asidin atılmasında, romatizmanın iyileşmesinde faydalı olur.

Biberiye: İltihap sökücü ve mikrop öldürücü etkisi olan biberiye iltihaplı romatizma hastalıklarına iyi gelir.

Hardal tohumu: bu şifalı bitkiyi temiz bir bezle ılık şekilde vücudunuzda romatizmanın etkilediği bölgelere sararsanız ağrıları hafiflediğini fark edebilirsiniz.

Akgünlük: Uçucu yağ asitleri içeren bu bitki kemik yoğunluğunun artmasını sağlar ve romatizmanın neden olduğu eklem ağrılarına şifa olur.

Kırmızı biber: Capsaicin maddesi içeren kırmızı biber, romatizmanın neden olduğu ağrıları dindirir.

Romatizma bitkisel tedavi için iyi gelen bitkiler arasında çuha çiçeği, kuşburnu, ısırgan otu, çoban çantası, limon, çilek, ahududu, elma, üzüm, soğan pırasa gibi önemli bitkiler vardır. Bunların yanında zeytinyağı, nane yağı, kekik yağı bitkisel yağlarda bulunmaktadır. Bu yağları haricen kullanarak, romatizmanın etkilediği bölgelere masaj yapabilirsiniz.
" } ] }