{ "title": "Venöz Yetmezliği Bitkisel Tedavisi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/venoz-yetmezligi-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 06:03:20", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Venöz yetmezliği bitkisel tedavi; venler doku ve organlardaki kanları kalbe iletirler. Venöz rahatsızlığının ortaya çıkma nedeni venlerin yapısının bozularak kan akımının aksaması ya da kapakçıkların bozulması durumuna denir. Toplardamarlar bacaklardaki oksijeni azalmış olan kanı kalbe götüren damarlardır. Ayakta dururken kanın, bacaklardan kalbe pompalanması ayaktaki adaleler ve baldır aracılığıyla gerçekleşir. Çeşitli hastalıkların etkisiyle veya yaş ilerledikçe toplardamarlar zayıflar. Bu damarlar gevşeyip zayıfladıkça kanı kalbe gönderme görevi bozulmaya ve kan bacaklarda birikmeye başlar. Kronik olarak senelerce devam eden bu rahatsızlık venöz yetmezliğine neden olur. Varis, venöz yetmezlik durumunun hafif derecedeki şeklidir ve derinin hemen altındaki venlerin genişlediği, hasara uğradığı ve aşırı dolu göründüğü durumdur.

Venöz yetmezliğinin belirtileri arasında; ayak bileğinde ve bacaklarda şişlik, bacak kıllarının dökülmesi, bacaklarda varislerin çıkması, ayak bileği iç kısmında kapanmayan yara yani ülser oluşması ve bu bölgede kahverengi lekelerin oluşması görülür.

Venöz yetmezliğinin bitkisel tedavisi nasıl yapılır?

Üzüm çekirdeği: İçeriğindeki proantosianidin çok güçlü bir antioksidandır. Venöz yetmezliğinde 50-300 mg. Günlük dozda etkilidir.

At kestanesi: Venöz yetmezliği, hemoroid ve spor yaralanmalarının neden olduğu ödem tedavisinde kullanılır. Yapılan çalışmalarda 100-150 mg. Günlük dozda alt ekstremite venöz volümünü düşürerek bacaklardaki kaşıntı, halsizlik ve ağırlık hissini azalttığı görülmüştür. Etken madde olarak %20 aescin içeren topikal kremler satılmaktadır.

Gotu kola: Transkutan arteriyel oksijen basıncını mikrosirkülasyonu düzenlemektedir. Venöz yetmezliğinde gece ve ödem ağrılarını azaltmaktadır.

Venöz yetmezliği için kür tedavisi nasıl yapılır?

Yeşil, sarımsı renkte ve açık alanda yetiştirilen lahananın 3-4 dış yaprağını yarım litre klorsuz suda kısık ateşte 15 dakika haşlanır. Su ılık olduğunda süzülür. Aç karnına 1,5 su bardağı içilir ve 7 gün boyunca içmeye devam edilir. 7 günün sonunda 3 gün ara verilir. Tekrar 7 gün boyunca içilir. Lahana suyu günlük olarak hazırlanmalıdır. Ayrıca bu kür tiroit hastaları için önerilmemektedir. Bu kürü şikâyetlere bağlı olarak üç ayda bir kere uygulayabilirsiniz.
" } ] }