{ "title": "Zatürre Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.bitkiseltedavisi.gen.tr/images/zaturre-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "21.01.2024 07:45:25", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Zatürre bitkisel tedavi, yüksek ateş, titreme, göğüs ağrısı, öksürük, kuru öksürük ve kanlı balgam gibi belirtilerle kendini gösteren zatürre için mutlaka tıbbi tedavi gerekir. Doktorun uyguladığı tedaviye ek olarak evde zatürre bitkisel tedavi yöntemlerinden yararlanılabilir. Zatürre, tek ya da her iki akciğerin bakteri ya da virüs sebebiyle iltihaplanması olarak tanımlanabilir. Zatürreden tek bir virüs sorumlu değildir. Sayıca 30'dan fazla virüs, mantar, bakteri ya da parazit nedeniyle ortaya çıkabilir. Yaşanan belirtiler soğuk algınlığı, nezle ve grip ile benzerlik gösterse de bu tip hastalıklara nazaran daha tehlikeli ve ciddi bir hastalıktır.

Zatürre bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Sarımsak farklı enfeksiyon hastalıkların tedavisinde kullanılan faydalı bir bitkidir. Zatürre bitkisel tedavi seçenekleri arasında da sarımsaktan yararlanılabilir. Ciğerlerde oluşan mikropları yok etmek için 3 diş sarımsak ezilir ve hamur haline getirilerek yutulur. Ayrıca ezilen sarımsaklar zeytinyağı ile karıştırılır ve ocakta ısıtılır. Isınan karışımın buharı solunduğunda zatürreye karşı iyi gelir. Bu şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemi içinde faydalı olur.

Antibakteriyel, antiinflamatuar, antiseptik ve antioksidatif etkiye sahip olan zerdeçal, zatürre bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Yarım çay kaşığı zerdeçal 1 bardak ılık sütün içine eklenerek karıştırılır. Karışım günde iki defa tüketilir. Aynı zamanda balla birlikte macun kıvamı alana kadar karıştırılır ve yine zatürre için kullanılabilir.

Zatürre tedavisi için bir diğer yöntem zencefildir. Zencefil solunum sistemi üzerinde olumlu etki yaratır. İnflamatuaz, antibakteriyel ve antiseptik etkisi vardır. Taze ya da kurutulmuş olarak kullanılabilir. Taze tercih edilen zencefilin kök kısmı rendelenerek üzerine limon suyu eklenir ve bir miktar balla karıştırılarak tüketilir. Ayrıca zencefil çay şeklinde hazırlanarak günde bir ya da iki defa zatürre için tüketilebilir.

Yabani havuç suyu zatürreye karşı kullanılabilir. Havuç suyu bitkinin kök ya da yaprakları kullanılarak hazırlanabilir. Yabani havuç suyu klor ve fosfor bakımından iyi bir kaynaktır ve akciğerleri temizleme özelliği bulunmaktadır. Sadece havuç yine zatürre için faydalıdır. B grubu vitaminleri yönünden zengin içeriğe sahiptir. Antioksidan bakımından da iyi bir kaynak olan havuç, akciğerlerde oluşan hasarı onarıcı etkiye sahiptir.

Birkaç tane fesleğen yaprağı ezilerek okaliptüs yağına ilave edilir. Karışım solunum yollarını açmak için solunur. Aynı zamanda 5 adet fesleğen yaprağı ezilir ve üzerine 1 çay kaşığı karabiber ilave edilerek günde üç defa tüketilir.

Susam zengin içeriği sayesinde göğüs ağrılarına karşı iyi gelir. 1 çorba kaşığı keten tohumu, 2 çorba kaşığı susam yeteri kadar suya ilave edilir ve 5 dakika kadar kaynatılır. Karışım süzülerek içine bal ilavesi yapılır ve zatürreye karşı tüketilir.

Kekik yağı zatürre bitkisel tedavi yöntemi olarak tercih edilebilecek bir diğer üründür. Zatürreye sebep olan mikropları kırıcı etkiye sahiptir. Alerji nedeniyle gelişen tıkanıklık için kullanılabilir. 3 damla kekik yağı 1 su bardağı taze portakal ya da limon suyuna eklenir. Günde 3 defa düzenli olarak tüketilir. Kekik yağı ayrıca birkaç damla olacak şekilde bir mendile damlatılarak solunabilir.

Çemen tohumu çay şeklinde hazırlanarak zatürre bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Ayrıca 1 tatlı kaşığı çemen tohumu siyah çaya ilave edilerek de kullanılabilir.
" } ] }